Entry yg x best (part 1)




Ok kali ni aku nak membebel skit pasal life aku. Blog x femes pun. Xde org nak baca. Ada aku pedulik? Tet!

Sekarang mmg bizi tahap dewa naga tapi life aku penuh dengan happiness. Helo Pira cakap jgn rojak blh x. Seyes happy gila. Aku ada family baru, kawan2 baru dan matlamat baru. Toksah tunggu 2012 baru nk wat matlamat. Kalo asik tangguh je sampai bile pun xkn berubah. (ckp rojak lg, sila ignore). Bkn ape, aku sedar ada banyak kelemahan dlm diri aku yg patut diubah.

Sape yg kenal aku dlm tempoh 20 tahun kebelakang sila angkat tangan? Aku xnmpk pun. Haha maybe korg rasa aku bdk yg sangat baik (baik ke? Tet). Mmg aku pasif, nmpk sgt lembut. Yes i am. But u not see a different side of me. Jeng! (hish xya wat sound effect sgt).

Biar aku citer sejarah aku. Xde kt buku sejarah mana2. Ada dlm kepala otak aku je. Boleh ke korg baca otak aku? NO! Ape korg ada psikik ka? Joking.

Kira2 20 tahun yg lepas (ala2 laporan plak), usia aku yg lbh kurang 3- 12 tahun, "my real personality" bkn mcm yg korg nampak sekarang. Aku agresif, berani dan gila2 sampai parents pun xleh control. Sian mak aku slalu je kena marah dgn org sbb anaknya ni yg mcm tupai x reti dok diam. Aku x suke org jaga aku, baget power sangat la mcm power rangers. Aku suke tunjuk yg aku lebih hebat dr lelaki sampai kwn2 lelaki aku sume x brani nk lawan aku. Penah skali aku belasah bdk rumah sebelah sampai mak dia ludah kt tangki air simpanan rumah aku. Ms tu umur aku 3 tahun je, life masih susa dok kwsn kampung, so kira tangki air tu lah satu2 nya simpanan air utk mandi n wat minum. Punya la mak aku menangis sbb aku gado dgn anak jiran.

Aku x suke dijaga sgt, rs mcm da besar la kononnya, boleh berdikari. Blah la bdk kecik oi. hahaha. Time tu plak baru masuk skola darjah 1. Aku tgk mak bapak semua tunggu kt luar kelas. Biase la hari 1st skola. Ada yg menangis la. Lelaki plak tu, aku kutuk2 dia. Ape da time tu aku bnci gila tgk lelaki lembik. Steadynya aku kuar kelas dgn selambe ckp kt papa aku, "Papa balik la. Jgn tggu kt sni". Papa aku trkejut aku x takut lgsg. Pastu dia balik la. Bkn abis kt situ je, ari ptama skola tu jugak aku wat hal lg. Aku xtahu fungsi bunyi loceng skola, bila abis waktu rest aku x masuk kelas. Aku merayau satu skola, curious kn ptama kali kt skola. Pstu bila aku balik kelas semua dh blaja, aku kena cubit dgn cikgu sbb merayau time kelas n kena denda bdiri atas kerusi. Hahaha. Padan muka. Masuk beberapa ari plak aku hilang x balik rumah lepas skola smpai lewat ptg. Papa aku carik satu skola sampai wat report kehilangan aku kt skola tu. Dorg semua "bertungkus lumus" carik aku sampai dalam longkang takut aku jatuh ke ape kn. Rupanya2 aku tertido dlm bas xde org kejutkan. Hahahaha.. last2 pakcik driver bas tu tlg anta aku kt umah. Sengal gila. Pstu balik wat muka x bersalah.

Aku penah sound kawan pmpn aku sampai nangis bdk tu. Aku benci pmpn yg lemah. Time tu mmg x jaga mulut la, mcm longkang. Hahaha aku x pkir perasaan org pun. Xdela, sbnrnya aku ckp straight to the point, bkn nk buli dia tp aku nk dia jd strong. Sekarang aku lak yg mcm tu, lembik. Aku x suke kekalahan wlaupun dgn lelaki. Adik2 aku semua tkt dgn aku, penah skali tu adik aku cabar aku. Hal kecik, aku soh dia senyap je, pstu dia nk melawan2 aku plak. Aku simbah laksa yg aku tgh makan kt dia. Amik kau. Basah kuyup dgn bau ikan lg. Penah gak aku kena ikat kt pokok, kena kurung dlm reban dgn papa aku sbb nakal sgt. Gila kot. Sape yg penah jd kwn aku zaman aku mcm tu, bila jumpa aku balik x kenal sbb aku berubah 360 darjah.

Sambung ke part 2..

Akhirnya aku mengerti


Akhirnya ex aku tu explain hal sebenar. Gara2 mak dia xbg kawan dgn aku je. Yela dlu aku free hair nmpk cm bdk jahat. Mana ada mak yg suka anak lelaki dia dgn pmpn yg free hair, mcm pmpn liar tah dr mana2. Admit sbb kekurangan sndiri. Dia dh explain n dia xmau melawan mak dia. Kami xde jodoh. Apa blh buat. Byk missunderstood sbb long distance n kurg communication. Mmg inilah risikonya bila berjauhan. Aku xnmpk keadaan dia, begitu juga dia x tahu keadaan aku. Dalam hal ni x salahkan sesiapa. Aku trpkse marah dia supaya dia bersuara hal sebenar. Sebab setiap kali kitorg berkomunikasi, kitorg x pernah berbincang utk solve masalah, asik2 cerita masalah pstu diam. Aku akui dia seorg lelaki yg baik n susah nk cari org mcm dia. Dan perasaan aku sendiri yg susah utk menerima org lain. Terima lah keadaan ni. Aku harap aku dpt lupakan dia secepat mungkin. Terima kasih sbb muncul dlm life ini wlaupun kisah kita hanya sementara, kamu pernah buat aku jadi org yg paling bahagia dlm hidup aku. Aku doakan kamu sentiasa gembira dan bertemu dgn wanita yg lbh baik.. Amin.

:D

HAHAHAHA
TERASA HEPI JAP DAPAT MARAH ORANG
PADAN MUKA ANDA

Masa



"Uihhh da pukul 3 pg?"
"Aiseh arini tdo 3 jam aje"
"Alamak dh seminggu ke?"



"Kage Bushin No Jutsu"
Okeh skrg boleh wat mcm2 benda.



X tau ape yg ada di depan sana.
Kena teruskan perjalanan.
Tak boleh patah balik.


No more




I had enough.
No more relationship.
I wish i have no heart anymore.






Matlutfi was right.
There are differences between "Stupidity" and "Sacrifice".

Masih lagi...



Aku masih lagi dengan kebodohan aku melangkah hari demi hari menanti sesuatu yg bukan milik aku.. Sudahla.. walaupun sebaik mana aku cuba menjaga dia, dia tetap pergi..

Pernahkah kau terpikir kenapa si dia hanya muncul utk seketika, namun begitu sukar menghapus jejak-jejak langkahnya. Masih boleh menghidu kehadirannya walau dia tidak lagi disisi..

Mungkin juga aku telah menetapkan hati bahawa dia lah yg terakhir, tiada yg lain selain dia. Jodoh bkn manusia yg tentukan. Aku x peduli apakah pandangan mereka terhadap aku, dan aku x meminta hati aku begini.


"AKU MERINDUI KAMU"

Knp aku bertudung?


Tetibe je ramai yg tanya..
"FIRA! KNP TETIBE PAKAI TUDUNG?"
Riuh juge ramai yg sebok nk tau..
Kena sound kah dgn org2 trtentu?
No lah! Aku x makan saman.
Keras kepala skit.
Biase la bdk art ni mmg degil gile bebeng.


Knp boleh berubah?

1. Mungkin Hidayah? :) Berkat doa dari parents :) Alhamdulillah akhirnya aku terbuka hati. Bermulanya dari Ramadhan. Banyak yg aku pkir. Parents dh pergi haji tp anak perempuannya ni dok tayang rambut sana sini, baget Rihanna ka rambut merah lagi. Ape la pndgn org? Mak bapak xreti jaga anak ke? Pkir sndiri lah Fiera, ko dh besar kn. Dh 24 tahun. Apa alasannya? Jadi diri sndiri? Gembirakah? Yup. Mmg pun. Degil. Tapi malangnya hanya jangka pendek. Knp?

2. Gangguan seksual. Lelaki ganggu aku lain mcm, agresif. Honestly ia xberlaku ms zaman study. Aku bekerja dikelilingi lelaki malah aku sorg je staff pmpn. Client2 dok menggatal. Kalau gangguan biase xpe beb, aku paham la lelaki mmg suke mengusik, tp kalo ajak gi hotel tu mengusik ke? Seriously mmg blaku kt aku. U know what i felt? feels CHEAP. Dorg pkir aku jenis sosial dok pegi clubbing memalam. Bole lak tu bila dorg bkumpul sesama dorg, dok cite psl S*KS, langsung x respek aku kt situ. Dah berapa kali ada "org" yg cuba nk amik kesempatan. Rimas! Aku rs mcm nk baling kasut kt dorg.

3. Jawapan plg tepat, aku nak jodoh yang baik :)

Sejak berhijjab, aku rasa tenang dan selamat. Its true. Semoga sharing aku kali ni dapat memberi manfaat kepada org yg membacanya :) Maseh..



X sempat pun nak buat pesen rambut yg aku idam2kn selama ni..
Haha.. masih memilih utk bertudung :)

Thank you


Bukan milik aku..
Maka aku lepaskanlah..
Masa utk fokus pada perkara yg lbh penting..
Impian dan matlamat hidupku yg sebenar..
Aku percaya Allah akan bagi yang lebih baik..

Kali ni aku berjaya mengawal diri di tahap yang stabil..
Tak tahu kenapa aku agak tenang kali ni..
Maybe aku ada sesuatu yang lbh berharga dari apa yang aku hilang..

Mereka :)


U two are my best friend ever n FOREVER..
always around me when something goes wrong..



Adik2 yg xde talian darah tp sgttttttttttt caring~~
love u too, guys..



Orang2 yg supportive! :) love all~
THANK YOU


What the FUUUUUUUUUUU!!!!

Portgas. D. Ace


Artwork Progress..




Tittle: Portgas. D. Ace (Digital Painting)
Artwork by: Fira Adrianta
Software: Adobe Photoshop cs5
Original character by: Ichiro Oda
Anime: One Piece


P/s: Ku slalu berharap lukisan ku nmpk hidup.

My Milk Toof


Just wanna share with u guys.

CUTE, FUNNY and COOL stuff !








Tasted like fish


Sori I xde kamera DSLR

Wallpaper encik Z



"Awal lah plak keje ni siap. Nak buat ape ni.."


Biase bizi je. Mati kutu plak skrg.. Sambil bosan2 bermain2 lah dengan encik Adobe Illustrator n Photoshop. Maaf sy curang. Saya tak boleh hidup tanpa anda berdua. Ya ya whatever. 4 huruf ni sentiasa dlm kepala.. wat wallpaper lah Pira! Bosan pula asik curik wallpaper dr encik google.



Inilah hasilnya. Encik boipren, anda diingati selalu.
Copyright (C) Fira Adrianta 2011

3 Jenis lelaki yg wanita kena ELAK!


Lelaki Kasar
Lelaki jenis ini suka memaksa. Anda berasa seolah-olah ada kelembutan dalam dirinya. Dia suka bertindak mengikut perasaan. Selain memaksa, si dia seorang yang ego sehingga anda rasa terkongkong. Mungkin dia bertindak seperti menunjukkan kekuatannya. Tapi, sebenarnya kelakuan ini muncul kerana dia merasa tidak aman.

Gayanya seperti lelaki yang sopan dan baik. Dia sering menyalahkan orang lain di depan umum. Lagaknya seperti seorang jagoan.

Kalau diperhatikan, dia suka merayu. Pada mulanya dia memujuk dengan lemah lembut, kemudian berteriak, membaling barang dan menumbuk tembok. Dia suka menuduh anda dengan tuduhan yang tidak beralasan. Bahayanya, biasanya dia bersumpah tidak akan melukai hati anda lagi. Mengaku sudah sedar. Tapi, dia tidak pernah berubah, jika sudah mulai memukul, kemungkinan besar ia akan mengulanginya lagi.

Lelaki Egois
Lelaki jenis ini lebih mementingkan diri sendiri. Si dia nampak baik dan suka membantu. Padahal si dia suka kalau dapat mengatur anda, dan menunjukkan dia berkuasa ke atas anda. Anda harus melakukan apa saja untuk menyenangkan dirinya atau hatinya. Si dia juga suka membeli anda hadiah.

Kelihatannya romantis, motifnya untuk membuktikan bahawa hubungan anda menyenangkan dan ideal. Dia tidak pernah mempedulikan pendapat orang lain, termasuk anda. Selalu berasa benar dalam segala hal. Suka merendah-rendahkan pasangannya. Kalau prestasi anda lebih tinggi, dia akan marah. Dia ingin membuat anda lemah dan selalu bergantung padanya.

Di samping itu, dia tidak pernah mengambil peduli perasaan anda, yang penting dia gembira. Si dia juga sering mengucapkan kata-kata seperti "kalau you benar-benar sayangkan I, you mesti... " Anda mungkin kehilangan penghargaan terhadap diri anda sendiri kerana si dia mengatakan, anda tidak dapat hidup tanpanya. Si dia mungkin tidak segan-segan memukul anda.

Lelaki Miang Dan Mata Keranjang
Lagaknya seperti seorang lelaki yang berperwatakan liar. Pandangannya luar biasa kerana yang diminati hanya tubuh anda. Anda mungkin tidak selesa dan berasa janggal jika selalu dipandang. Si dia tidak dapat menyembunyikan dorongan seksualnya. Mungkin dia terpengaruh dengan filem dan bacaan porno atau pergaulan dengan rakan-rakan. Jadi, dia mempunyai fikiran "kotor".

Tanda-tandanya adalah seperti pegangan tangan dengan penuh bernafsu seperti ingin "bermesra" dengan anda. Rayuannya "maut".

Lelaki jenis ini suka wanita yang bertubuh cantik dan menggiurkan. Dia juga suka memberitahu anda bahawa bahawa ramai wanita tertarik dengannya dan dia tidak segan mengatakan, betapa beruntungnya anda memiliki dirinya.

Bahayanya, lelaki jenis ini tidak mencintai anda sebaliknya dia hanya mencintai seks dan hanya suka dengan tubuh anda. Setelah puas, anda akan ditinggalkan begitu saja. Demi memenuhi keinginannya, dia akan berusaha membuat anda lemah. Akhirnya, seolah-olah hanya dia yang mampu membuat anda berasa dicintai. Anda mungkin tertipu atau lebih buruk lagi anda mungkin kehilangan "milik" anda yang paling berharga. Anda harus berhati-hati menghadapi si dia yang mempunyai sikap seperti ini.


Sumber: Komuniti VF

ALZA? wut do u think?

I am not a car person. X berminat sgt pasal kete sbnrnya. Da lama juge mama suruh beli kete sendiri tp ku asyik lari je.. DUIT DUIT DUIT!..

Uwahh simpanan ku macam mana? (aku xbape suke nk abiskn duit kt kete) damn oleh kerana kisah lampau wat aku trauma dgn kete2 ni.

(Yea nasib baik skrg xde
MAKELUK yg nk kikis duit aku lg..)

ALHAMDULILLAH~!




Ikut perancangan nk angkat Viva jeh.. KETOT je seswai dgn aku kn.. ahaa..




Macam mana bole nk angkat ALZA plak?? Ye lah family aku 6 org.. papa mama ada kete masing2.. tiap kali nk kuar kami pki 2 kete.. ke x myusahkn tu? Aku pun trpkir le, dr papa ku yg beli better aku je yg beli kn.. This decision is for my family, not for me.. Then x kisa la kalo dorg nk pki pon utk kuar jenjalan kn.

Td usha la kejap kt Perodua:



ALZA PREMIUM AUTO
Harga: RM63 990
Colour: Silver


Dalam die pon selesa, besar juge.. and AUTO (huaaa menjerit!!)
<---xpenah bw auto minah ni.. sangap.. XD hahaha!
Yea bole masuk ramai org~~ jom camping~ :D


(semoga gajiku naik banyak kali ni.. owh ni kira kali kedua nek gaji, blm smpai setahun lg)
ALHAMDULILLAH utk rezeki ni~ Maseh byk2 ya ALLAH..

Penang Mac





Yea.. ini la keje aku n shuib.. dating memanjang kt penang tu..
Sorry la beb kt kekawan.. jgn mare.. :P

(br nk post.. lambat)

Freelancer diperlukan

Job Description


Project:
Develop the ‘Search Engine/data’ button & pages in Adobe Flash for Company Directory in interactive CD/DVD.

About this project:
We have approximately 115 list of the company names, 180+ Product Brands and around 40 to 60 Product names/keywords to search.



All these data need to be able to search using search button Or page.



Status:
Flash developer needed to continue a project (at 70% completion).
Main frame / layout design and Groundwork of the Project had been done but needs a coder/script to work for the search Engine part of the project.


The scope of project:
To produce an interactive tool – ‘Search Engine/Data’ based on current layout using Adobe Flash program.
The search engine button/page can be used to search in three major data - Company Name, Product Brand or Product Name/keyword.


Project Start Date:
on 16th April 2011, 1300hr, Malaysia time, GMT + 8 Hours

Project Deadline:
on 19th April 2011, 1300hr, Malaysia time, GMT + 8 Hours

Duration of project:
need to be completed within 3 to 4 days.

Media:
This project used on portable media (CD/DVD) and not on the internet.

What we will Supply:
The layout design will supply in .swf file and .fla file and the database will be supply in .html file.

What you need to supply:
Developer must send us the completed final working search engine part in .fla & .swf file and any related coding file.

Skills Required:
Very good skill and knowledge in Adobe Flash and Dreamweaver are must & any others related program such as HTML, PHP, javascript, SQL, ai, psd.



Please reply if only you can commence work IMMEDIATELY & very good SKILLS required*

Perfect

Career sebagai Art Director?
Bila kena pikul satu tanggungjawab besar, bawa nama company kemana2, meeting sampai lewat malam, cari org utk keje, kena solve masalah tu sndiri.. SUSAH GILA!
Rs nk resign je, xde life, stress.. aku hampir gila jap..

Love life?
We're superb busy.. no time for each other.. dia bekerja keras utk naik pangkat juga.. Tapi yg peliknya, we never havin a problem, always understand both situation.. I'm glad.. Last several days, we not even contact. But i was reminded by his birthday.. Today not juz only his birthday tp dh cukup sebulan we're havin a relationship. Last night suddenly he called me, yes we miss each other.. T______T ape blh buat kn.. :( life never being perfect.. He said he love me so much, I can't answer that (bodo fira) blushing, dlm ati rs nk scream "I LOVE U TOOO! tp speechless pula.. duhhh.. he tot i was crying.. damn fira..



Sememangnya life ni xkn sempurna
tapi hidup aku jd sempurna kerana


KAMU



----------------------------------------------------------------------------------------


This song i dedicate for u dear,
always love u




PERFECT - Ten2Five

Hold my hand, stop crying now
Everything will be ok
I'm here to be your shelter
Good or bad We are together

There are time We're upside down
But We'll always pull through
My life is perfect
Because I have You
Because I haveYyou

Make me smile with your charm
I know You try so hard to make me proud

I'm here to be a shelter
Good or bad We are together
There are time We're upside down
But We'll always pull through
My life is perfect
Because I have You

There are time We're upside down
But We'll always pull through
My life is perfect
There are time We're upside down
But We'll always pull through
ohh
My life is perfect, my life is perfect
My life is perfect
Because I have You





ten2five_Perfect

Powered by mp3skull.com

House - husband?


- Aku cuma nak bagi pendapat aku je lah dari pengalaman yang lepas2.. Serius aku x suke species lelaki yg beranggapan "Pompuan wajib jd suri rumah".. ape kes? Perempuan skrg kebanyakannya bekerjaya, ada kelulusan yang tinggi.. knp lepas kawin mesti end up duduk kt rumah uruskan keluarga je? Bukan nk EGO tp tolong la, cube pikir mak bapak kuarkn duit byk utk pendidikan anak perempuan mereka supaya dia berjaya, lepas kawin lak laki dia nk dia wat keje rumah n jaga anak je. Bazir duit blaja, bek xyah skola kn..

- Zaman da moden lah.. Perempuan juga buat kerja lelaki. Apa salahnya suami isteri saling bantu membantu buat kerja sama2, begitu juga dalam hal urusan keluarga. Mana boleh lepas tangan hal anak2 dan urusan rumah pada isteri je. Stress la..

- Aku paling benci bila lelaki mengarah-arah, "ni kenapa rumah x kemas lg? kenapa x masak lg? X reti nk buatkan air ke?"... Hello i ni org gaji u ke? Tau lah lelaki ketua keluarga dan berhak mengatur tapi persefahaman tu penting lah, at least jaga la hati perempuan. Nak tegur x salah tp biarla kena caranya.

- Aku suke lelaki yang boleh memahami situasi dan uruskn hidup bersama2.. Let say lah satu ari tu isteri dia trlalu penat bekerja, then dia tlg uruskan rumah mcm memasak, mengemas dan lain2.. Bukan bermakna si isteri plak blh dok senang lenang, husband lak jd housewife, tp bekerjasama lah. Saling bertukar2.. Lebih baik bila si suami dan isteri buat kerja tu bersama2, msti hubungan tu makin rapat kn.. :)

- Sebagai perempuan, aku juga faham tanggungjawab seorg isteri tu adalah menguruskn rumah tangga, ya tu mmg betul.. Walaupun sama2 penat bekerja, perempuan xleh la biar husband dia balik keje lapar dengan rumah bersepah.. haha.. Point aku kt sini, persefahaman mengikut situasi~



APE YG PENTING?? KERJASAMA~
"Life is perfect with understanding"




*P/s: wahh bf-ku pandai masak pula.. Bonus for me.. ahaks~ xleh kalah dgn dia.. ya aku akan blaja masak juga.. So lucky to have u dear.. Love u so much.. U're the best..

Selamat dari TSUNAMI



Kucing ninja yang terselamat dari TSUNAMI..
Hebat~




*ciplak dari Bahia Khalid

Syukur



Ya Allah.. Bersyukurnya aku..
Terima kasih Ya Allah kerana mengurniakan dia dalam hidup aku..
Tak pernah ada lelaki yg bergelar kekasih melayani aku sebaik dia..
Tak ada lelaki yg betul-betul menghargai aku seperti dia..
Alhamdulillah.. Terima kasih kerana membuka hati ini..
Berjumpa dengan insan seperti dia..
TERIMA KASIH SAYANG..
I'll try my best to love u more and more..


I love u

Fell in ♥



Again.. I'm in relationship with someone that i call "not-so-close friend"..
Guess who? Sape kwn2 kt USM tu msti trkejut punye.. ahaks..

My goshhhh im soooooooo fell in love..
I don't even understand why..
Sangat x tenang............................!!!!!
(>//////////////////<) blush

Serius aku x penah trpkir lgsg dia akan jd bf aku..
LANGSUNG TIDAKKK.....
(life aku ni mmg slalu je UNEXPECTED)

He can cook, play guitar, active..
So much different to me (opposite)
ahakk.. i hope he will train me..

Semoga dia dpt keje kt KL :)
Can't wait for that~

Brother's family?

Pa citar ni asik kuar dengan Shuib ja ~
Eheh jgn gosip kami kay.. Hubungan kami mcm family ~
Xde makne nye nk bcintan cintun..

Kisahnya, ku mmg ade hal lah dgn Shuib, somekind of project need to be settle down.. Ku amik Shuib di Station, then pi Puchong teman jap gi kenduri kawen kazen si Shuib ni lah. Nak dijadikn citer, ku mmg jd bahan gosip ler oleh (kazen/anak sedara) dia. Biase ahh kalo laki n pmpn close ni persepsi orang anggap couple-lah. Tau2 je lah Si Shuib ni ensem orangnya, maka diminati kazen2 beliau.. wahaha! xpasal2 ku dianggap girlfren dia pula..

Sepatutnya malam tu Soe & Amal ajak gi tgk Teater, Ammar blakon kan.. Mmg excited le nk gi.. Last minit cancel pula.. Takpa lah.. Kami pun wat plan lain..




Merayau kt Putrajaya dengan kakak & anak2 buah Shuib.. Ku agak biasa dgn dorg jak dtg melawat Shuib kt hospital dlu. Terasa mcm dh jd part of the family juge lah..



Comel kan dorg ni.. yg si bdk pmpn ni nama dia Nisa. Xtaw ah napa aku sng close dgn bdk pmpn.. Dia asik pgg tgn aku n jalan dgn aku je sepanjang ari tu.. comey sgt.. (Terasa nk anak pmpn yg comel lahh~)

Then kami tukar2 jd driver.. Puas merayau2 kt Putrajaya, then singgah Mines pula jalan2..

Kami tggu abg Shuib dtg amik dorg, then balik lain2 kete. Pas bpisah tu aku jumpa la member jap yg keje kt Mines. Agak lama juge lah. Then nak balik kt kete terserempak kete abg shuib, xsgka dorg tggu aku kt kete sbb risau tkt aku x balik lg.. Larrr.. terasa mcm da susahkn dorg plak.. T___T maseh byk2~


Tuan punye diri xde lak gambarnya.. xpele letak gambar ni je la ye Shuib~ :)
Mmg hari yg penat dan best :D


P/S: Aku pelik napa Lelaki & Perempuan xleh close, knp msti havin a RELATIONSHIP? Kami boleh ja.. Mcm family lah baru best ~

Door




"Finally I chose him..
someone who are I never imagine with..
someone who are not in my list..
someone who I never aspect to be with..
thank you for knocking my door for a year..
now I open it.. so come.."




P/s: Jemput masuk je, tak boleh buat mcm rumah sendiri lg.. XD

Precious?



Walking on the dark street
Starving, confusing, exhausting
Shining lens appeared
Blind my eyes
Drag me to chase it

I realized its to far away
Can't hold my breath
to reach em'
Found an attractive box
Foods are inside
I wonder it taste good or poisonous


*Nak benda berharga atau keperluan hidup?



Ice the CREAM

Hi, my name is Eddy/ Keough. This is a blog-trade with Fiera a.k.a my sister. Please check out my blog http://applewaffle.blogspot.com/

So here I was 3 a.m. in the morning, breaking my back to complete my presentation that should be submitted on the same day at 9.30 a.m. Yeah, I know I'm such a model student, start doin assignment at 3 a.m on the day it have to be submitted. Stop judging me, moron. I do last-minute job because I was busy being stalking your mom awesome.


When I came to class, my classmate told me that, actually my presentation is the day after tomorrow and not today... damn

I was speechless for 10 minute. The sleepless night was all for nothing. I even wear my best formal suit for the occasion. ........double-pawned

Next story. My class supposed to start on 9.30 a.m but the lecturer didn't show up on times. To be fair, she did inform to us that she will be running a bit late. So,we wait for her to show up.

9.40 a.m..........still no lecturer in class

9.50 a.m..........still waiting

10.00a.m........ still no sign of her

Being a nerd as we were, we didn't ditch the class and we wait and wait and wait and wait. I think I've grown 10 m beard. We wait in the class for three hours before she finally appear through the window.. We lock the door of course...Just kidding. The class start at 12.30 a.m and proceed uneventfully.

I sleep in the whole class

After the lunch break, class resumed at 2.15 p.m. Then at 3.30 p.m she gave each of us ICE-CREAM because she feels apologetic and want to console us somehow. What a bag of surprise!! Half of the class get expensive ice-cream (RM 2.20) and the other half get the cheap ice cream. I got the cheap ice-cream..damn..racism against Handsome-people is not funny :(

If she think she could bribe me with ice-cream to get my apology,well she is f*cking motherf*cking ...................................................CORRECT :) My classmate and I are so kindergarten , to be easily lull by ice cream. WTF?

FAK-TA

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.




6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.




11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila duduk tahiyyat akhir)

12.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

13. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

14. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.

15. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan ….Italy…., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.




16. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

17. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

18. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

19. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

20. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.




21. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

22. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

23. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

24. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

25. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?




Ciplak dari : Azuan Shah Tahir
P/s : Fakta, aku juga telah mencuba menyentuh telinga dengan siku..

Keeping in my Note

Photo: Faustina


Today was my 1st time hang out (alone) with someone that I really fell in love with.. just 2 of us.. Before, remembering what happened on our past as student, I never treated him like a real friend, always shy and run away blushing.. but, I know this moment could never happen again so I was trying my very best to keep our time together as a real friend. Oh God I can't stop smiling. My heart melting and butterflies in my stomach won't stop, blood temperature increasing (ya thx God I still can handle it). Spending our time chatting about our life and walking+laughing+joking around, went to the industrial design exhibition. I was be my real self in front of him today, no covering. Even though, I know maybe our relationship cannot work out, we are friend.. but I really having a wonderful day.. This 2 hours was precious.


However I met his dad n sista, never imagine that. I didn't aspect this will happen, they seems doesn't like me maybe because of my appearance and I'm not they type of people, I guess. I'm not sure. Hmm it's ok I accepted this as my weakness to prevent someday.. (Do not wear or styling urself like an artist in front the elderly).. not polite at all.. urghh with my curly red hair, no elderly gonna like that (my mom hate it as well she said, "dye ur hair black again"), but after few days she never complaint n suddenly, "aihh so nice with the curl".. hehh..


Back to the story, after that waiting for my comic friend, Mr. Faiz Haikal. He asked me outing last week but I postpone it today. Watching a movie, Sanctum in 3D and KFC for dinner. Back home late, my parents were out somewhere then asked my 2nd bro to keep me from the station. Well, riding motorcycle with him such a nightmare (100km/h is a minimum speed), my brain almost flew over (caution: do not wearing a wig).


P/s: Setiap kali emotional mesti nak tulis dalam BI, pe kes?